От х:

Днес в x:

Полша забрани на „Нощни вълци“ да минават през нейна територия

Полша забрани на близкия до руския президент Владимир Путин мотоклуб „Нощни вълци“ да мине през нейната територия в рамките на европейската им обиколка по случай Деня на победата - 9 май, предаде Би Би Си. В началото на месеца, когато рокерите обявиха плана си, премиерът Ева Копач нарече похода „провокация“ и предупреди, че ще затрудни патриотичния им марш.

 Външното министерство във Варшава мотивира решението си с липса на достатъчно информация за маршрута и броя на участниците, което ще попречи на властите да осигурят безопасността им. От руското МВнР заявиха, че „зад решението очевидно стои политически мотив“. Вицепрезидентът на клуба Феликс Черняковски заяви, че планът остава непроменен и моторджиите вчера потеглиха от Москва. Те ще преминат през 6 държави - Беларус, Полша, Чехия, Словакия, Австрия и Германия, където е последната им спирка.

 Лидерът на „Нощни вълци“ Александър Залдостанов, близък приятел на Путин, е в списъка на лицата, които имат забрана за влизане в САЩ заради анексирането на Крим и набирането на бойци в подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини