От х:

Днес в x:

Акушерката, пребила бебе, не помни какво се е случило

Вчера съдът остави в ареста Емилия Ковачева, акушерката, пребила новородено бебе. През последните дни говорят основно нейните обвинители. "Събуди се" по  Нова телевизия даде думата и на близките й. Те упълномощиха адвокат Владислав Янев да бъде техен говорител.

„Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява - дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд", коментира Янев.

"Емилия не помни какво се е случило заради тежкото състояние, в което е била. Спомня си, че детето й е направило впечатление, че не изглежда добре и има жълтеникав тен", поясни адвокатът.

"Немотията и мизерията, в която много българи живеят, е наложило тя да работи извънредно. Преди доста години Емилия е останала вдовица, отгледала е сама две деца. Непрекъснато е работила, родителите й са с влошено здравословно състояние", разказа още Янев. 

"Този случай постави много значими обществени проблеми, които следва да бъдат решени. Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило", заяви той. 

"Един от аспектите, който трябва да бъде анализиран, са условията на труд на медицинските кадри и условията за сигурност в болничните заведения, тъй като проблемът касае цялата страна", на мнение е Владислав Янев. 

"Този запис е незаконно разпространен в интернет и възниква въпросът колко качествено се води разследването", завърши адвокатът.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини