От х:

Днес в x:

Американски изтребители проведоха учение в България

Изтребители от военновъздушните сили на САЩ (Air Force) проведоха учение в авиобаза Граф Игнатиево, съвместно с българските си колеги, съобщи Dvidshub.net.

Американски F-15 Eagle от 159-о изтребително крило от състава на Въздушната национална гвардия на Луизиана летяха с български МиГ-29 в част от учението „Тракийски орел 2015”.

Целта на тренировъчните полети е постигане на висока оперативна съвместимост на българските ВВС при участие в операции под егидата на НАТО. Също така ще се повиши теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на българските пилоти.

Подполковник Мат Рипън заяви, че съвместните действия и ангажимент със съюзниците ще демонстрират отговорността на САЩ и НАТО за една мирна, стабилна и сигурна Европа.

Командирът на трета авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов сподели, че е много важно да бъде обменен опит между двете страни.

По време на тренировъчните полети са планирани различни задачи – от въздушен бой до зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини