От х:

Днес в x:

Пица-парти събра над 1000 деца и родители в Кенана

Традиционното пица-парти на хасковското училище „Св. Климент Охридски” събра над 1000 ученици и родители в Кенана в съботния ден. Пролетният празник на учебното заведение вече се превърна в традиция и привлича все повече участници и зрители, не само настоящи, но и бивши възпитаници, както и техни родители.

Партито на училището е и идеален повод учениците от различните състави да покажат уменията си на специално изградената за случая сцена. Заслужени овации събраха децата от танцовия, певчески, театрален състав, както и малките каратисти. Някои от групите са носители на много награди от различни фестивали.

Пролетният празник на „Св. Климент” тази година е посветен на две световни инициативи – „Да почистим Земята”и „Танцувай с мен”. Децата бяха сформирали "зелени патрули", бяха поставени и контейнери за разделно събиране на отпадъците. А първа сред многото танцьори на сцената се изяви директорката Гинка Райчева, която показа няколко професионални танцови стъпки при откриването.

На поляната близо до възстановения параклис „Св. Трифон” бяха подредени и щандове с ученическо творчество – специално изработени картички, украшения и други предмети, които се продаваха на символични цени. Имаше и изложба с детски рисунки и дори книжарница на открито, както и кулинарен щанд. Базарът е благотворителен, събраните средства ще отидат за подпомагане на ученици в нужда, обясниха от ръководството на училището.    

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини