От х:

Днес в x:

Почина пребитият Борислав, повдигат обвинение в убийство (обновена)

Усмивката на Борислав угасна завинаги

Малко преди 10 часа пребитият навръх Великден в дискотека "Космополитън" Борислав Марков издъхна в хасковското интензивно отделение, където бе настанен в ранните часове на 12-ти април.

Младият мъж бе премазан от бой около 1 часа сутринта на Възкресение в дискотеката, където отишъл да изглади възникнало недоразумение с "приятели", които впоследствие се превърнаха в негови убийци.

От зверския побой мъжът получава масивен кръвоизлив в мозъка и изпада в дълбока кома, от която така и не излезе.

Въпреки операциите и проведеното лечение, пациентът така и не е показал признаци на подобрение, въпреки процента шанс, на който се надяваха близки и лекарите. 

Още в самия ден на побоя стана ясно, че 36-годишният баща на 6-годишно момиченце има клинични признаци на мозъчна смърт. Зловещата диагноза бе потвърдена два дни по-късно от проф. Чавдар Стефанов, шеф на клиниката за анестезия и реанимация /КАРИТ/ Плодив. 

Все пак последният скенер с контрастно вещество показал известно, макар и много малко оросяване на мозъка, което държеше надеждите живи. Заради това семейството на Борислав категорично е отказало да обсъжда възможности за донорство на органите на младия мъж, когато това е било все още възможно.

Три дни по-късно вливането на Допамин превърна донорската ситуация в невъзможна. Така 11 дни мъжът „живееше“ на системи в хасковското Интензивно, откъдето заявиха, че ако се наложи, ще поддържат сърдечните и другите му жизнени функции, ако трябва и с години или докато каже семейството.

Тежкият избор в крайна сметка е бил спестен на всички. Тази сутрин мъжът е угаснал като свещичка след скоростно сриване на всичките му жизнени показатели.

Обвинението  срещу задържаните за зверския побой Кръстьо Кръстев по прякор Къньо Маймуната и гарда му Емил Митев ще бъде трансформирано в убийство, споделиха източници от прокуратурата. Кръстев е спряган за подбудител, а Митев за физическия извършител на разправата. Новото обвинение по което трябва да отговарят, ще стане ясно най-късно до началото на следващата седмица. Случаят се поема от окръжна прокуратура, а вариантите за новото обвинение са два  - член 116 ал.1 точка 6 от НК, който третира убийство по особено жесток за жертвата начин и предвижда 3 възможни наказания -15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Има обаче вариант обвинението да се трансформира в убийство по непредпазливост след причинена телесна повреда, където максималната санкция е 12 години затвор. Необходимо е първо да мине аутопсията, за да се види какво ще е обвинението, обясниха източници от прокуратурата. Не е ясно и кой ще е новият прокурор, който ще поеме случая от обвинителя на районната прокуратура Тереза Скорчева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    По
    ПОГОВОРКАТА
    47 -33
    16:46, 23 апр 2015
    ,,да би мирно стояло, не би чудо видяло'' . Много точна е тази поговорка .
  • 2
    Vg
    vgg
    32 -5
    17:33, 23 апр 2015
    Neka rodninite poiskat autopsiqta da bude napravena ot drug lekar a ne elenski ako iskat da ima spravqdlivost
  • 3
    Кк
    Ккк
    0 0
    11:05, 15 май 2015
    в димитровград се говори че.щели да го пускат този емил до месец наи много
Последни новини