От х:

Днес в x:

Имала баба 100 лв., ама не наведнъж

Вежди продължава да бърка… Добре, де, ще го наречем скандала, макар, че си е едно голямо л… Всъщност, Вежди отрича да е скандал: „Какъв скандал, че ме показват в музей на пъпа на Европа?” Него показват, разбирате ли? Не главата на Севт III. То верно, че има известна прилика, ама чак дотам… Разправя за кукузела Георги Петров, както той веждиво нарича хористите от „Йоан Кукузел”, който се оплака, че не им плащат хонорар: "Получиха командировъчни, колкото получава един министър - 35 евро. Човекът си има самолетния билет, дневните са му осигурени, хотелът – ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може. Айде аз ще му дам 50 лв. от моя джоб…"

Ще му даде, що да не му даде. За 100 му се досвидя, но 50 ще му даде като нищо. Колегата Мирослав Иванов пише в блога си, че големият патриот и меценат спасил милионите си във фалиралата КТБ. Направил две цесии с фирми на енергийния магнат Богомил Манчев. Едната "Риск инженеринг - Д" ЕООД за 661 122.53 лева и друга с "Кимпекс енерджи" АД за 1 939 995.52 лева. Общо 2 601 118.05 лева.

Банално е вече да се напомня за приятелството на Вежди с Илия Павлов. Затова ето нещо различно - Вежди Рашидов в прегръдките на Иво Карамански. Сн. burgas-podlupa.com

Без тия цесии щеше да вземе 196 хил. лв. и да пие една студена вода за останалите. Даже можеше и толкова да не вземе, защото се говореше, че парите му са били на преференциален влог, а законът е категоричен, че такива влогове не се компенсират. Но не е той, дето ще си остави магарето в калта. Казах ли ви, че туй, дето престана да реве като шотландско пони, не е случайно? Друг път да ме слушате.

Да се върнем още за малко на скандала с изложбата. Всъщност, скандал наистина няма. Един сайт написа, че Мадам В. взела 1500 евро командировъчни, двама емигранти оспориха налаганата от медиите представа, че Париж се е завъртял около българската изложба и главно около придружаващите я лица… И всичко щеше да мине и замине. Но не би, Вежди се обиди, разгневи и вече пети ден обикаля телевизиите и вестниците да обяснява какви мизерници са критиците и какво чудо е направил той за културата на България.

Та казвам, че скандалът му е добре дошъл като вторичен и третичен повод за реклама, за да не е и това чудо за три дни. За да може да обикаля като цветарка из медиите и да се самовеличае.

Но мен друго ме ядосва. Останали са пет-шест критични гласа, които могат да се обадят само във Фейсбук и няколко сайта, но на властта и това ѝ се ще да запуши. Някак си ако може само „Ура” и „Да живей” да чуват. Ама не може! Няма как Пеевски да ни купи всичките! А няма и с какво да ни уплашат. В статията си „За интереса на партията”, адресирана до премиера Петко Каравелов и органа му „Търновска конституция”, Захари Стоянов пише: „Няма от що да се боим. Ние стоим толкова низко, щото няма нужда от събаряне.”

Та и ние така. Нито нещо могат да ни дадат, нито нещо могат да ни вземат.

Това стана малко патетично, не ли? Имах навремето един колега в СУ, после стана банкер. Близки бяхме, та веднъж го попитах регъл корумпиран ли е. В смисъл взема ли комисионна за кредитите, които дава. Та той ми каза: „Пробван съм на 100 хил. долара, издържах. За друго не мога да гарантирам.” Та искам да кажа, че човек, който не е пробван с неустоимо предложение, не може да е сигурен.

„Военната прокуратурата повдигна изненадващо обвинение срещу един от най-уважаваните генерали в българската армия Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада”, пише „Сега”. Наскоро станало ясно, че ген. Шиваров заминава като представител на България в командването на НАТО в Монс. След акцията на прокуратурата обаче, май ще му мине котка път. Което вероятно е целта, предвид на кокошкарското обвинение и екстреното разследване. Генералът бил злоупотребил със служебно си положение и неправомерно използвал труда на четирима подчинени да ремонтират нещо по жилището му в София. И по този начин се облагодетелствал. Разследването било приключено за 24 часа и сега генералът е под парична гаранция от 1000 лв. Той обаче обяснява, че не се касаело за служебни взаимоотношения. Бил кум на единия от военнослужещите.

Не знам какво да кажа. Армията е ограбена, доведена е до просешка тояга, те се хванали за едно нема нищо. Точно в такива случаи народът казва: „Всичко Мара втасала, само гъза си не сресала.” Извинявам се, но така го пише в сборника ми с пословици.

Зарекъл се бях да не се занимавам с Бареков повече. Но се вбесих от разговора му с Митко Цонев по БНТ. Бареков рече: „Не може партия, взела 17% на изборите, да бъде унищожавана за сметка на проектчета на Татяна Дончева, на агент Гоце.” И сто пъти повтори, че той и партията му спечелили 17%. А Митко Цонев мига на парцали и ни веднъж не поиска да разбере каква е тая трънска сметка, по която Бареков ги изкарва 17%. А тя сметката е точно като на министър Теменужка с отстъпките американските централи. На изборите за ЕП през 2014 г. бебеците взеха 10.65%, кажи ги 11. На парламентарните взеха 5.7%, кажи ги 6. И станаха 17. Дето се вика, имала баба 100 лв., ама не наведнъж… И водещия от националната телевизия Цонев го остави да си наставя на воля! Що бе, Цонев? И защо Бареков е през ден в предаването ти? Зер представлява некоя голяма политическа сила?! Ако двама души могат да минат за сила… Знаех си, че тази подкрепа, дето Цонев я даде публично на Бареков лани, не е била случайна. Има нещо зад нея, чувам как шумоли…

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини