От х:

Днес в x:

Къньо закован със СРС-та, Емил – със свидетели

Полицаи водят Кръстев в съда

Емил Митев и Кръстьо Кръстев, обвинени за зверския побой над Борислав Марков навръх Великден в Космополитън в Хасково, обжалваха днес определението на Районния съд, с което бяха задържани под стража. Състав на Хасковския окръжен съд обаче потвърди решението и ги върна обратно в ареста.

Емил Митев и Кръстьо Кръстев, известен в Хасково като Къньо Маймуната, бяха задържани след побоя, от който Борислав получи тежки увреждания и към момента е в така наречената “мозъчна смърт”. Емил е посочен от държавното обвинение като физически извършител, а Къньо – като подбудител на престъплението.

Днес в залата прокуратурата представи нови свидетелски показания, които подкрепят тезата на обвинението. Защитата на Емил – софийските адвокати Павел Чернев и Елена Петрова не се съгласиха да се приемат новите доказателства, но съдът ги приобщи към делото. Софийската юристка пледира, че единственото доказателство срещу Емил са показанията на един свидетел, който на 12 април е заявил, че не е видял кой удря Борислав, а на следващия ден е посочил Емил като извършител. Дори го разпознал на същата снимка, на която предишния ден не успял да го познае. Петрова поиска от съда да не кредитира тези показания, като намекна, че са дадени под натиск, макар и пред съдия.

За разлика от миналата седмица, когато Кръстев заяви пред съда, че иска да остане в ареста, този път той поиска по-лека мярка за неотклонение. Заяви, че не смята да се укрива и ще съдейства на разследването. В подкрепа на думите си посочи, че има семейство, бизнес и собствено имущество.

Емил отново отрече да е автор на побоя. Заяви още, че никой не му е нареждал да пребива Борислав.

Съдът обаче потвърди изцяло изводите на районните магистрати. Според съдебния състав не само един свидетел е посочил Емил като извършител, а няколко очевидци. Според магистратите по отношение на него има достатъчно свидетелски показания. Доказателствата срещу Кръстев пък се съдържали в специалните разузнавателни средства, чието съдържание не стана известно в залата. Но стана ясно, че са от подслушвани телефонни разговори.

Според съда има основания да се смята, че двамата задържани могат да извършат друго престъпление, ако излязат от ареста. Магистратите посочиха и опита да се изтрият записите от охранителните камери в дискотеката. Освен това според съда престъплението е било извършено изключително арогантно, в присъствието на много хора и направи извод, че този инцидент не бил изолиран в биографията на двамата обвиняеми.

Решението на Хасковския окръжен съд не подлежи на обжалване.

Тодор Кръшков

Емил Митев предпочете да скрие лицето си
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Iv
    ivo ninchev
    12 -119
    17:44, 21 апр 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Mi
      mitko_1429631714
      50 -1
      18:45, 21 апр 2015
      ivcho ivchoo takiva kato tebe sa konkurenciqqq na lekite jeni v dgrad ....mishko gladna izqdena
  • 2
    Ot
    otmastilq
    35 -4
    17:57, 21 апр 2015
    grozo el patrona i ne zabravqite. i. boncho kastenurkata sa pora4itelite. na palejite na bmwi imercedesa na angel. narkodilarite
  • 3
    От
    отврат
    131 -2
    19:02, 21 апр 2015
    Маймуняци, Бъбреци....и кави ли още не...Дайте им по една мотика на тия отрепки, да ходят да копат, кво се правят на недосегаеми!Раззеленено, красиво, чисто - град като картичка, а пълно с боклуци, няма нормален живот, само ерчене, побоища, заплашване, грабежи, цигания...ПРОСТОТИЯ...
  • 4
    Nq
    Nqmam
    52 -5
    19:15, 21 апр 2015
    Emil e bivsh ohrana na maimunata. I sum 100% siguren Che toi e udrql borislav.
Последни новини