От х:

Днес в x:

Търсят варианти за чуждите инвеститори, купили земя у нас

Ще се търсят законодателни варианти, така че на чуждите инвеститори, които са купили земя у нас, да не се налага да я продават. Това заяви днес председателят на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов пред БНР.  

По думите му управляващите имат нужда от още време, за да направят законови промени, които да удовлетворяват населението, така и инвеститорите и ЕС. Затова Румен Христов предлага налагането на санкции да започне от октомври, вместо от 1 май.

"Трябва да бъдем прагматични, по-малко емоционални, особено когато  става дума за земеделска земя", каза Христов, добавяйки, че до  1 октомври  трябва да се намери формула, за тези, които се занимават със земя, да намерят формула да я притежават. "Имаме нужда от време да намерим консенсус. От една страна, да удовлетворява инвеститорите, от  друга - населението", каза той, предаде Expert.bg.  

"Земята, освен обработваема площ, е и част от територията на страната. Зрелостта на политическите формации е  да осъзнаят, че животът се променя, България е член на ЕС и има правила, с които трябва да се съобразява", коментира още Румен Христов.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини