От х:

Днес в x:

Sony представи новия си топ смартфон Xperia Z4

В Япония Sony представи новия си смартфон от висок клас Xperia Z4. Устройството споделя много от елементите на своя предшественик Z3, но с обновени характеристики, съобщава онлайн изданието Engadget.

Корпусът на Z4 е метален, но малко по-тънък (под 7 мм) и по-лек (144 г), като дисплеят отново е 5.2-инчов. Резолюцията е 1920х1080.

Вградената камера на задния панел е 20.7 МР, с възможност за запис на 4K видео с 60 кадъра в секунда. Камерата на предния панел е 5 МР, като има система за дигитална стабилизация на изображението, която да помага при снимането на селфита. Обективът е широкоъгълен за по-лесно снимане на повече хора.

Селфи режимът вече има и няколко различни таймера. Те позволяват правене на селфита с няколко души, позиране или пък използване на набиращите популярност пръчки за селфита.

Z4 разчита на Andorid 5.0 за своя операционна система. Телефонът разполага с 32GB вградена памет и 3GB RAM памет. Батерията е с капацитет 2930 mAh.

Продажбите на устройството ще започнат първо в Япония това лято. За сега Sony не дава подробности за международния дебют на смартфона.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини