От х:

Днес в x:

След 158 г. изчезва и последният българин

Премиерът Борисов обяви, че спешните ремонти по магистралите "Хемус" и "Тракия" ще се извършват до 1 юли, а не до октомври, каквито бяха първоначалните намерения, за да се избегнат задръстванията по двата аутобана. "До 1 юли ще строим, след това ще продължим септември, ще правим по 10 км ударно сега, а ще оставим тежките ремонти от септември натам, за да не се спекулира И по тази тема…"

Всяка критика у нас, независимо дали е правилна, или не, се брои за спекулация. Нима не е разумно да се напънат април, май и юни, а юли и август, когато се юрне народът към морето, да се пуснат магистралите?  Все спекулации им се привиждат. Веждито заведе 30 души журналисти в Париж, сред тях и една сюрия главни редактори и шефове на телевизии. Зер няма да се открие изложбата без Петьо Блъсков и Венелина Гочева? Ако бяха само ресорните журналисти, иди-доди, макар че не е редно скъсаната хазна да им поема масрафа. Кабилма е, като тъй и тъй лашкат самолета, да се качат и журналистите. Но „дневни и прогонни” са си за сметка на редакцията: ако я интересува събитието – плаща и праща човек, ако не я интересува – не праща. Защото, съгласете се, че и хиляди броя на „Труд” и „24 часа” да отразят изложбата, това няма да се отрази нито на мнението на французите за историческото ни наследство, нито на съвременното им възприятие за България. Може да се отрази единствено на това как българина оценява Борисов и Вежди, но и това е съмнително. Обаче, ако прочетете думите на Вежди, тези критики са спекулации, даже простотии…

Данни на НСИ показват, че в края на 2014 г. сме били 7 202 198 души, със 43 479 по-малко спрямо 2013 г. Като се сметне излиза, че населението на страната се топи с по 5 човека на час.

С това темпо ще свършим след 1 440 439 часа и 35 мин. 164 години. Само за сравнение, при последното преброяване през 2011 г. сме били 7 364 570 души.

 Е, възможно е междувременно да ни се случи някой управник, който да привдигне икономиката, да оправи здравеопазването, да подобри цялостно живота на населението… И да спрем да се топим.

Да не повярваш…

Това, което турците не можаха да направят за 500 години, българските управници постигнаха за 25! При това без насилие, с чисто демократични средства, с избори, пазарна икономика, правова държава… Да не забравим и плуралистичната партийна система, много плуралистична! Над 300 партии имаме. Щото, дето викал Андрей Ляпчев, българинът, като няма какво да прави, драпа си… кайсиите или основава партия. Не отива да печели пари по честен начин - с търговия, с работа, с чифлика си - ами гледа все към парламента, гледа все към Министерския съвет…”

И въпреки тази преливаща отвсякъде демокрация народът пак бяга. Само лани са емигрирали 29 000 души – към Германия главно, но също UK и Испания. Другото разходно перо, освен емиграцията, е високата смъртност. В това отношение сме шампиони на Европа. Българинът живее средно 74.7 години. (Дето викал Асан, то па един живот…) Раждаемостта ни е около средната за Европа, но детската ни смъртност е много висока, 7.6 на 1000, което е пълна свинщина! Отгоре на всичко се и увеличавала. Най-висока била в Сливен, Хасково и Силистра.

20% от населението са пенсии – над 65 г. А децата под 15 г. са 13.9%. Което показва ясно накъде сме се запътили. Хората в трудоспособна възраст са намалели с 68 000 души.

Кой ще ви ходи по магистралите, господа управляващи?! Кой ще ви живее в санираните блокове? Кой ще ви разглежда златните съкровища?!

По данни на ЦРУ обаче още в средата на 2014 г. сме били под 7 млн. - 6 924 716. Което е с 277 хил. по-малко от числото на НСИ и показва, че ще изчезнем след 1 384 943 часа и 15 мин. 158 г. Според ЦРУ страната ни се нарежда на първите места по отрицателен прираст на населението - на 229-то място от 233 държави по света. Само 4 места по-напред от Сирия, където бушува война. И още един факт, за пълно настръхване на космите. България е на 6-то място сред анализираните 225 държави по смъртност с  14,3 на 1000. Изпреварваме дори Афганистан (7 място) и Сомалия (9 място), в които от години се водят военни действия. По-висока смъртност от нас имат само Гвинея-Бисау, ЧАД, Лесото, Украйна и Южна Африка.

Ако ви успокоява, ще ви кажа, че последният български гражданин, който ще умре, няма да е българин. Най-вероятно циганин. Българите отдавна ще са изчезнали.

Министърът на здравеопазването вика: "Искам да спрем теча на парите за здраве. От това няма да пострадат нито родилките, нито онкоболните. Има много болници без пациенти, има много болници, през които в годините минаваха мъртви души…”

Напълно съм съгласен и напълно не съм съгласен с министъра. Тези средства изтичат, верно. Но те ще продължат да си изтичат… Кадрите на българското здравеопазване си имат една норма на печалба, която е установена от години, да не кажа от десетилетия, и тя ще се запази. Като крайно наистина ще пострадат родилките и онкоболните. Винаги така става, затова съм сигурен.

Пуснали арестуваната съдийка Ченалова под гаранция от 8 хил. лв. Съдийката обаче не пледира за невинност, а твърди, че от многото грешници точно тя е избрана да опере пешкира: "Проявява се изключителна активност спрямо мен, а за сходни ситуации по отношение на други хора било то магистрати или не, това не се е случва. Това е съмнително…"

Демек, от толкова много корумпирани магистрати и политици, избраха само мен.

Тя сама се избра, ако трябва да сме точни. Просто госпожата настъпи котака по случая „Белведере”, та се наложи френският посланик лично да спасява собствеността на френския инвеститор. И стана международен скандал. Иначе като нищо щеше да продължи да раздава правосъдие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини