От х:

Днес в x:

АБВ в Кърджали избират председател на партията между трима номинирани

Двадесет членове на политическа партия ПП АБВ от общинската организация в Кърджали получиха членски карти на церемония в четвъртък. Връчи ги председателят на местната структура Ангел Коджаманов, съобщават от пресцентъра на местната структура.

Превес сред азбукарите в Кърджалийско имат образованите дами в активна възраст. С висше образование са 56 на сто от членуващите в общинската структура. Мнозинството от членовете на АБВ в Кърджали не са членували досега в други партии.
Освен за връчване на членските карти, партийците се събраха и за подготовка за предстоящите избор на председател на партията на 25 април и за местните наесен.
За избор на председател ще има и електронното гласуване, освен гласуване в урна. Гласуването за избор на председател на ПП АБВ ще се проведе на 25 април в цялата страна, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си.
Срокът за номинации за лидер на партията изтече на 14 април. Изборът за председател на ПП АБВ ще бъде между трима кандидати – Стелиян Стефанов,  председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков, член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов, президент на  България (2002-2012) и настоящ лидер на АБВ.
АБВ е готова с бюлетината за предстоящите избори за лидер на партията, съобщи заместник-председателят Румен Петков.
Щастливи сме, че имаме трима кандидати. Двама от тях са до 40 годишна възраст. Това е знак за перспектива, посочи той, съобщават от ПП АБВ в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини