От х:

Днес в x:

Правят международна експертиза за прихващанията в КТБ

Среща с представители на международна одиторска компания са направили в рамките на тази седмица временните синдици в КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев.

 Целта на разговора е била да се обсъди изработването на анализ за прихващанията, направени в трезора преди и след отнемането на лиценза му. Това става ясно от третия пореден доклад на синдиците, който бе качен вчера на страницата на Фонда за гарантиране на влоговете. Отчетът обхваща периода от 14 до 17 април.

 Миналата седмица представителите на фонда в КТБ внесоха в съда иск за обявяване за недействително прихващане от 500 000 евро, извършено от „Партнер лизинг" - една от основните фирми в обкръжението на Цветан Василев, с която е бил източван трезорът. От доклада, публикуван вчера, става ясно, че вече е образувано дело в Софийския градски съд по иска на синдиците. Тази седмица те са подали и нова молба за обявяване на друго прихващане за недействително. Този път то е на стойност 90 906 лева, пише в доклада им.

 В отчета е отбелязано също, че е изготвен и сигнал до Софийската градска прокуратура с данни | за евентуално извършено престъпление по договор за банков кредит, отпуснат от КТБ на фирма през 2009 г. Кое е дружеството обаче, не е упоменато, пише "Телеграф".

 

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини