От х:

Днес в x:

Одупихме Дупница на Ямача

Община Дупница не остана с приятни впечатления от визитата си в община Хасково

Хасково „одупи“ отбора на Дупница в опашкарското дерби на А група, като го победи с 1:0. Сполучливото, макар и леко вулгарно, определение принадлежеше на ентусиазиран фен на червено-белите, който още в началото обяви, че е вбесен от арогантността на госитте. Били жив зян, но се изказали неуважително към Хасково. Кога и къде не стана ясно, но днес на Ямача нямаше по мразена дума от „Марек“. Около 200 фенове на Хасково не спряха да окуражават совите, като специално подразнения привърженик вдигаше шум за 20-тина души. По едно време тръгна да си го изкарва на 6-членната агитка от Дупница която самотно вееше знамена в сектора за гости на „Канев“. За щастие сектора приличаше на концлагер и бойкият червено-бял не успя да пробие и бие. За сметка на това Хасково го направи на терена.

Нашите подхванаха „макетата“ още от начало и трябваше да водят с 1:0 след 26-тата минута. Тогава Долапчиев хубаво се измъкна от защитата и с елегантен удар по тревата разчекна вратаря на гостите. Съдиите обаче показаха защо ги бият понякога и дадоха нагледни доказателства за причините-вдигнаха засада. Нищо че таранът на Хасково се измъкна от метър през либерото на гостите, а в правилника изрично е записано, че засада се свири ако В момента на паса, между нападателя и вратаря няма друг човек. В случая имаше. Байрактаря обаче се застрахова, а свиркащия го подкрепи.

Иначе първото полувреме бе от слабо по слабо, като гостите използваха времето основно да лежат по зеления терен. Хасковлии се опитваха да правят нещо, но им се отдаваха най-вече далечните удари. При няколко от тях настъпиха мелета, но за нещастие ударите на Диян Лозев и Влади Узунов бяха много в обхвата на вратаря и той безпроблемно ги ловеше.

През втората част обаче хасково натисна педала и Марек се даде. В 61-та минута настъпи поредното меле в пеналта на гостите, където най-съобразителен се оказа Трифон Трифонов, който отблизо прониза вратата на гостите за 1:0. До края на мача Хасково имаше още две добри възможности за гол, но ги изтърва. За малко щеше да стане „ако не вкарваш ще ти го вкарат“ но слава богу в 90-тата минута резервата на Марек Росен Йорданов не уцели вратата от идеална позиция.

Следващият мач на нашите е със Славия в София на 27-ми април. След победата днес Хасково продължава да е последен, но вече има 14 точки, само на 3 от предпоследния, който е именно Марек. Проблемът е че до спасителното от изпадане място има цели 9 точки. В момента там е отбора на Локомотив ПД.

Г.Христов

Гостите се отличиха със здрави балтии
...и здрави единоборства за първа топка
200 зрители имаха огромен избор от места по 10-хилядния стадион
Хасково бе в правилната позиция спрямо Дупница
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини