От х:

Днес в x:

За ден в Хасково: 41 спипани с превишена скорост, сред тях жигулка

Трошките свистят по улиците повече от лимузините


Ако нещо не вирее в Хасково, това със сигурност е Закона за движение по пътищата. Във всичките му разпоредби, но най-вече скоростта. Цели 41 хасковлии пратиха по дяволите ограничението за скорост в населено място само за 24 часа. Толкова продължи акция „Скорост“ на хасковския КАТ и то само на 1-2 места. Ако бе на повече, хванатите щяха да се в пъти над тази бройка, смятат катаджиите. Но само за първия ден, после било безсмислено. Джигитската гилдия стартирала системата за ранно предупреждение и градът неочаквано се населявал с примерни шофьори. Вътрешните информационни канали между водачите сработили още същия ден, когато мнозинството заловени били в първите часове на акцията. После точно през булевард „Съединение“, където бе единият патрул на КАТ, минавали само хрисими водачи, които не настъпвали над 40 км/ч.

Иначе в града се кара доста по-бързо. 36 от засечените нарушители са получили акт, което ще рече, че превишението им е над 30 км в час. 5-има са били наказани с фиш за дребно прескачане на скоростомера.

Според редови пътни ченгета обичайната скорост, с която се джитка в Хасково, е между 70 и 80 км/ч, освен ако не е 90-100, развивани спокойно по бул. „Раковски“, „Панорама“, „Кърджалийска“ /нощем/, „Васил Левски“ и, разбира се, „Съединение“, въпреки че там се намират легнали полицаи, които ограничават засилката след като светофарите замигат само жълто.

Най-безразсъдни водачи са тинейджърите. Част от изловените са именно от тях, като общото е, че хлапаците току що са взели книжка. Един даже не изчакал дотогава и яхнал мощно возило, без да има свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Именно неукият е дал и едно от най-големите превишения в града, като бил засечен с около 100 км/ч по хасковски булевард. Прекаляват обаче и стари водачи. Превишенията не са характерни само за мощните нови коли, разказа хасковски полицай. Трошки също са подкарвани пряко сили, а сред правещите се на болиди имало дори и една жигулка.

Г. Христов

Само за ден пътна полиция спипа 41 нарушители в Хасково
В началото на акцията радарът писукаше през минути
Към края на деня шофьорите се предупредиха и до един станаха примерни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини