От х:

Днес в x:

Предлагат Асен Златаров за почетен гражданин на Хасково

Създава се Инциативен комитет, който да предложи удостояването на проф. Асен Златаров посмъртно със званието „почетен гражданин на Хасково“. Това обяви вчера областният управител Добри Беливанов в словото си на премиерата на книгата на Йордан Нанчев „Синът на тоя град“. Тя е посветена на живота и делото на най-бележития хасковлия – проф. д-р Асен Златаров. Йордан Нанчев е литературен критик и историк, доктор по книгознание, библиотекознание и библиография, автор на повече от 10 книги.

Събитието се проведе под патронажа на областния управител Добри Беливанов. Организатори бяха Областна администрация Хасково, Тракийско дружество „Георги Сапунаров“, читалище „Тракия-2008“, ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, Научни технически съюзи Хасково, Национален литературен салон „Старинният файтон“.

Областният управител откри събитието и поздрави автора за амбициозния му труд, за който е събирал сведения над 20 години. Издаването на книгата „Синът на тоя град“ съвпадна със 130-годишнината от рождението на Асен Златаров.

Слово за творбата произнесоха д-р Елена Алекова, член на СБП и писателят Петър Ангелов. „Справил се е блестящо, защото има солидна основа и защото пише не с перото, а със сърцето си“, каза за Йордан Нанчев д-р Алекова. Развълнуваният писател благодари на всички, които уважиха неговата премиера. В зала „Марица“ на представянето присъстваха над 100 души. Гостите бяха поздравени от хора на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ и от ФГ „Тракийска дъга“.

Haskovo.net

Авторът Йордан Нанчев

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини