От х:

Днес в x:

Русе приключи хасковския баскет, утешаваме се с индивидуални награди

Хасковската украинка Олга Дубровина отсрами местния баскет с куп индивидуални отличия

Отборът на Дунав Русе приключи приказката за хасковския баскет, след като безапелационно го изхвърли от първенството на женската лига след 3:0 в полуфиналната плейофна серия. В нея се играеше до 3 победи от 5 мача, но не се наложи пълният формат на серията, след като гостенките показаха класа отгоре и опукаха хасковлийки в три поредни мача. Само в последния, ден в зала Дружба, имаше намек за равностойност, но и той приключи със загуба-74:81. В другите срещи нашите падаха с двуцифрена разлика.


Хасковлийки бяха на път да запишат поне почетна победа и дори поведоха в една от четвъртините, но в крайна сметка опитните шампионки си взеха своето. Ако не друго, двубоят добави плюсове в индивидуалната статистика на хасковлийката Олга Дубровина. Гардът бе обявен за MVP /най-полезен играч/ в редовния сезон, като стана №1 в цели 4 категории-най-много асистенции, реализатор, откраднати топки и полезен състезател, което е съвкупност от приноса на терена и минутите прекарани на него. 28-годишната хасковска украинка записа наистина уникални показатели-38 точки, 8 борби, 7 асистенции и 6 отнети топки средно на мач, за средно 37 минути/от 60 възможни/ в двубой.
Хасково дублира постижението си от миналата година, когато пак се провали на същото стъпало в битката и отново взе сребърната купа на втория по значимост турнир в българския женски баскетбол-турнира за купата на страната. През този сезон Хасково 2012 ще се бори за бронзовите медали с отбора на Монтана, която скъпо продаде кожата на Нефтохимик в другия полуфинал, въпреки че и тук имаше чиста загуба с 0:3. Именно Монтана прецака местните в мача за Купата на България през миналата година.

Хасковлийки започнаха шеметно сезон 2014/2015 като дълго време газеха и водеха в женската баскетболна лига или поне докато в редиците им беше американският терминатор Силвия Уорън. Тя вкарваше по 40 точки на мач и на практика носеше отбора си на гърба. След като Уорън напусна по нейни причини Хасково, диригентската палка бе взета от литовката Анита Телайне. Веднага след четвъртфиналния плейоф с Левски обаче Телайне си събра багажа с мотив че от Хасково не и плащат редовно заплатите. Без чуждестранните си стожери отборът на Града на Богородица се свлече до посредственост и не спечели повече мач в плейофната фаза.


Г.Христов

Иначе на терена Дунав/в сини екипи/ ни смачка
Пред 50-тина зрители
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини