От х:

Днес в x:

Необратимо: Пребитият Борислав изпадна в мозъчна смърт

Боби Марков с 6-годишното си дете - сн. от Фейсбук по линк, изпратен ни от негов приятел

Състоянието на пребития зверски Борислав Марков е на 99% категорично и...необратимо. Има клинични данни за мозъчна смърт, констатирал професор Чавдар Стефанов от пловдивскатата КАРИТ. Това е реанимационната клиника към Университетската болница Свети Георги, а професорът се счита за един от най-добрите реаниматори в цяла България. Днешният му специален преглед е разкрил страшната картина. 36-годишният мъж има огромен мозъчен оток с големи хематоми и съчетана хеморагия, обхванала огромни части от мозъка. Хематомите са евакуирани, но състоянието на мозъка не се е подобрило. Изследване с констрастно вещество е показало, че главния орган в човешкото тяло се кръвоснабдява съвсем минимално и недостатъчно. Практически няма връщане назад. Заради продължителна допаминова инфузия, органите му не са годни за трансплантация, коментираха реаниматори, пожелали да не бъдат цитирани. От ОАИЛ уточниха, че мъжът ще бъде поддържан жив независимо колко време, дори години, докато има сърдечна дейност. Всеки друг подход е равносилен на евтаназия, която в България се счита за престъпление. Изключването на животоподдържащите системи може да стане само с решение на семейството.

36-годишния Борислав Марков бе пребит на входа на Космополитън в 1.15 часа сутринта на Великден, 12-ти април. Мъжът е бил ритан и блъскан няколко минути между външния вход и този в залата на дискотеката. В резултат на което получава тежка-черепно-мозъчна травма и изпада в кома.

По случая има разпитани над 60 свидетели, но се оказа, че записът на охранителните камери на заведението липсва, точно в отрязъка, в който е трябвало да е записан побоят. Има задържани трима души, но случаят още не е окончателно изяснен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    El
    elena
    291 -4
    15:25, 14 апр 2015
    Е сега вече ако им се размине трябва всичките да тръгваме към терминал 1 и да ги накежем тука да останат само крадци, убийци и ц*****. А забравих - никой няма да приеме навън нашите прокурори и съдии. Те ще трябва да си останат тука за да се мъчат с отрепките.
  • 2
    Гд
    гдкйгдй
    250 -5
    15:30, 14 апр 2015
    Дано да стане чудото на великден!!!всички се молим за това младо момче!!!
Последни новини