От х:

Днес в x:

Втора жертва на тежката катастрофа с камиона във Върбишкия проход

Възрастна жена, пострадала при катастрофата с камион във Върбишкия проход, е починала вчера в шуменската болница.

Тежкия инцидент стна на 4 април, а в камиона са пътували около 40 души - берачи на див чесън. 56-годишна жена от Върбица загина на място, а вшуменската болница бяха откарани 14 жени и шестима мъже

Вчера една от пострадалите - 63-годишна жена, която е имала фрактура на таза и други травми, е починала, съобщи bTV. Точната причина за смъртта й ще бъде установена при аутопсията. 

Все още в тежко състояние и в кома в шуменската болница е друга жена на 49 години.

За лечението на всички пострадали Община Върбица отдели 6000 лева от бюджета си. Със средствата са платени лекарства, храна и медикаменти, както и осигуровките на лекуваните пострадали, а на четирима души ще бъдат платени и операциите, защото част от процедурите не се покриват от Здравната каса. 

Междувременно специалисти са започнали извършването на техническа експертиза на "камиона-ковчег". Резултатите от нея обаче ще станат ясни след около два месеца. 

Все още по официален ред не е установен и собственикът на камиона
Дни след катастрофата обаче транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че камионът, превозвал берачите на див чесън, никага не е минавал през технически прегледи.

Тежкотоварният автомобил имал единствено първоначална регистрация в КАТ и след това не е съществувал в регистрите на държавата.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини