От х:

Днес в x:

Българчета на финал на Олимпиада по английски

Ученици от българското училище „Българско школо" в София достигнаха до финалите на Олимпиадата по британски английски в Лондон. Надпреварата се провежда за 6-ти път в английската столица. През тази година знания мериха 1500 ученици от 12 държави, сред които Мексико, Колумбия, Русия, Венецуела, Перу, Чили, Бразилия, Панама, Испания, Монголия и България.

Това съобщиха от Български културен институт Лондон.

Състезанието е насочено към ученици на възраст от 12 до 16 години. Класирането за финалите на българските ученици е изключително и поради факта, че те бяха едни от най-малките участници - едва на 11 години.

Темата, обединяваща различните раздели на състезанието тази година, бе „Разрешаване на конфликти". В регламента бе предвидено представяне на театрална пиеса, презентация, правопис, както и изготвяне на цялостен финален проект, ориентиран около основната тема.

На церемонията по награждаването в Лондон, организаторите отправиха специална покана към Български културен институт Лондон и Българското посолство в Лондон, които да участват като специални гости на финалния ден. Представители на двете институции поздравиха българския отбор като отчетоха високото постижение на българските ученици предвид голямата конкуренция и важността на междукултурния обмен по време на подобен род състезания.

Българско училище се класира за втори път на финалите на Олимпиадата по британски английски. През тази година нашата страна бе и първата от Европейския съюз, която взима участие в престижната надпревара.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини