От х:

Днес в x:

Развод чрез facebook

Върховният съд  на Манхатън създаде прецедент, като отвори нова възможност за използване на facebook. Социалната мрежа се оказва напълно законен начин за връчване на документи за развод.

Делото имало някои особени обстоятелства.

Илейнора Байду, медицинска сестра от Бруклин, сключила граждански брак през 2009 г., но той никога не е бил консумиран. Тя и съпругът й не са живели заедно. Когато подписвали, младоженецът обещал, че ще направят традиционната за Гана церемония. Но не удържал думата си и бракът не се състоял. Тя решила, че разводът е единственият вариант, той не се съгласил.

Жената подготвила документите за развод, но е нямало как да му ги връчат, защото не се знаело къде да бъде намерен. За разлика от физическото му местоположение, виртуалното му било известно - той бил във Facebook и двамата си пращали съобщения чрез сайта в миналото, пише  The New York Daily News.

Тъй като традиционният начин да връчат документите на изчезналия съпруг се оказал неосъществим, съдията решил, че предоставянето на документите чрез facebook съобщение е достатъчно за бракоразводното дело.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини