От х:

Днес в x:

Платиха здравните вноски на ранените в инцидента с камион

Община Върбица е платила здравните осигуровки на пострадалите при катастрофата с камион, които са настанени в шуменската болница.
Тежкият инцидент стана в събота, а в камиона са пътували около 40 души - берачи на див чесън. 56-годишна жена от Върбица загина на място, а в шуменската болница бяха откарани 14 жени и шестима мъже.

Кметът на Върбица Мердин Байрям заяви, че местната администрация е поела разходи за лечение на пострадалите за близо 6000 лева, съобщиха БНР и БТА. Били са платени лекарства и медикаменти, както и храната на постъпилите за лечение в шуменската болница.

От тези средства са внесени осигуровките на лекуваните пострадали, а на четирима души ще бъдат платени и операциите, защото част от процедурите не се покриват от Здравната каса.

Байрям каза още, че парите са от общинския бюджет, в който са заложени 10 000 лв. за подпомагане на социално слаби хора и всички пострадали попадат в тази категория. По думите на кмета всяка година община Върбица планира такива разходи и досега от тях са плащани суми за лекарства и лечение под форма на еднократни помощи. Сега от тези средства са дадени пари за транспортиране на пострадалите и за погребението на загиналата жена, което беше вчера.

В медикаментозна кома остава 49-годишната жена, която пострада най-сериозно, съобщи директорът на МБАЛ-Шумен д-р Юлия Димитрова. Лекарите са преценили, че пострадалата трябва да бъде поддържана в това състояние.

Две от ранените жени, които бяха настанени във Хирургичното отделение, вече са изписани. Поетапно ще бъдат оперирани шестимата мъже, които са на лечение в Ортопедичното отделение.

Вчера транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че камионът, превозвал берачите, никога не е минавал през технически прегледи. Тежкотоварният автомобил имал единствено първоначална регистрация в КАТ и след това не е съществувал в регистрите на държавата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини