От х:

Днес в x:

Десет малко познати функции на iPhone

Смартфонът на Apple е известен с това, че е много лесен за използване и липсата на огромен списък с функции, от които никой няма нужда. Телефонът има и някои практични възможности, които обаче остават непознати за повечето потребители.

Онлайн изданието BusinessInsider публикува списък с тях. Ето и някои от по-интересните.

Ако не използвате парола за отключване на телефона, може да отговаряте на съобщения директно от заключения екран. Просто трябва да плъзнете пръст от горната част на екрана надолу, за да отворите списъка с уведомления и да натиснете бутона за отговор. По същия начин може да отговаряте на SMS-и и докато използвате някое приложение, без да се налага да излизате от него.

Вграденото приложение Messages пък позволява на потребителите лесно да видят всички снимки, които са им изпращани от един човек. За целта трябва да отворят приложението и да изберат съответния разговор, след това да натиснат бутона Details.

Може да изпращате кратки аудио и видео съобщения, които да се самоунищожават след определено време. Това става от Settings > Messages, като в края на списъка с настройки са съответните опции. Съобщенията трябва да се изпращат до други притежатели на iPhone или iPad.

Когато разговаряте с приятел чрез SMS-и, може бързо да изпратите местоположението си с карта. За целта натиснете бутона Details и изберете Send my current location. Ако изберете Share My Location, тогава приложението винаги ще посочва къде се намирате.

Ако ви е омръзнало да получавате уведомления за съобщения от даден човек, може да ги изключите. Това става отново от менюто Details в съответния разговор, където трябва да изберете функцията Do Not Disturb.

Може да препращате съобщения от един човек на друг. Натиснете два пъти върху съобщението, което искате да препратите, изберете More от появилото се меню.

Подобно на Google Now, може да активирате гласовия асистент Siri само с гласова команда (Hey Siri). Изберете Settings > General > Siri и активирайте Allow Hey Siri.

Функциите за достъпност позволяват управление на телефона чрез движение на главата. Изберете Settings > General > Accessibility и в полето Interaction активирайте Switch control. Така вградената камера на предния панел ще следи движението на главата и ще активира предварително избрани от потребителя функции при извършване на определено движение.

iPhone пази списък с всички места, които сте посещавали. Може да ги видите на карта, като изберете функцията Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations > History.

Притежателите на iPhone 6 Plus могат да "съберат" всички икони в долната част на екрана чрез двойно натискане на хардуерния бутон. Така работата с една ръка е по-удобна.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини