От х:

Днес в x:

Съдът разреши 17-годишен да припознае изхвърленото си бебе

Районният съд в Казанлък разреши на 17-годишния Христо Келенджиев да припознае бебето Димитър, което миналата година бе изхвърлено в кофа за смет.
Драмата се разигра на 21 октомври, когато клошар откри новороденото момченце в контейнер за боклук на ул. "Иван Енчев-Видю" в града. Бебето бе напъхано в раница. 

Новороденото бе спасено от лекарите в казанлъшката болница и бе кръстено Димитър, тъй като бе намерено в навечерието на Димитровден (26 октомври). То бе настанено в приемно семейство, а полицията разкри биологичните родители - деветокласничката Антония и единайсетокласникът Христо. 

Сега бащата и майката на малкия Митко искат да си го вземат, съобщиха "Топ новини" и "Труд".

Районният съд в Казанлък вече е разрешил на 17-годишния Христо Келенджиев да припознае бебето Димитър. Според съдебното решение Христо и приятелката му са биологичните родители на малкия Димитър. Бащата има право да го припознае, но майката може да направи това чак през месец ноември т.г., когато ще навърши 16 години. 

След като бъдат подадени всички документи, необходими за припознаването, започва да тече тримесечен срок за обжалване. Ако това не стане, ще бъде издаден дубликат на акта за раждане на бебето, в който то ще бъде записано на името на бащата. 

Тогава пак съдът ще има думата дали момченцето може да бъде върнато на биологичните родители. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини