От х:

Днес в x:

914 947 лв. за свлачището в Горни Воден

Общо 13 922 401 лв. за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията през последните месеци одобри днес правителството по предложение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Средствата са предимно за възстановяване на извършените разходи за разчистване на пътната инфраструктура, изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита.

Сред одобрените разходи са и няколко проекта за изпълнението на действия срещу активизирането на свлачищни процеси:

- за укрепването на свлачищен участък до два блока в кв. "Веселчане" в Кърджали -  413 562 лв.

- за укрепване на свлачище на път PDV1015 (ІІ-86 Пловдив - Асеновград) - Асеновград - кв. Горни Воден - манастир "Св. Кирик и Юлита" при км 1625+80 - 914 947 лв.

- за изграждане на нов водоем "Средна зона" с обем 500 куб. м (Оряхово) поради опасност от разрушаване заради активизирало се свлачище - Отпускат се 890 000 лв.

Значителна част от средствата са предназначени и за възстановяване на водоснабдителните системи и съоръжения в областите Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик.

Целевите разходи ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на РБългария за 2015 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини