От х:

Днес в x:

Булевардът покрай "Енди маркет" готов за 70 дни

Кметът Иво Ди5мов и представител на фирмата, която ще извършва ремонта направиха първата копка
С първа копка започна първия етап на ремонта на улицата, която свързва бул."Раковски" до магазин "Енди маркет" в Димитровград. Строителните дейности  в отсечката покрай "Енди Маркет" ще продължат 70 дни, обещаха от фирмата -изпълнител.
Очаква се реогранизация в трафика, като улицата ще бъде частично затваряна, поясни днес кметът Иво Димов. Отсечката е дълга 310 метра и направата й ще струва 512 000 лв. 
Ще бъдат направени изцяло нови две платна по 5 метра и 3 -метрови тротоари, с водопровод, канализация и осветление.
"Това е важно за развитие на цялата зона и развитие на бизнеса", заяви Димов. Припомни, че терените в района са частни и според него до сега хората не са се осмелявали да ивнестират, защото е нямало предпоставки за развитие на бизнеса.
Градоначалникът наблегна на факта, че подкрепата за бизнеса от страна на Общината трябва да е достатъчно сериозна. Според него, първата копка е пример в това отношение.
 
Техниката, която ще извършва ремонта днес бе разположена на място

Собственикът на фирма "Енди" Недялко Димов, който също пресъства на първата копка, обаще че фирмата ще помогане с материали при втория етап на проекта. Той включва отсечката от магазин "Енди" до пресечката с ул."Ромен Ролан". Преди това обаче трябва да се реши въпроса с намиращата се в района печатница. Трябва да се извършват процедури за очуждаване и разговори със собственика, каза още кметът. Ремонтът на пътя, минаващ през терена на бившата консервна фабрика включва и 3 етап. Финансирането е осигурено от кредит, който Общината тегли наскоро.

За 70 дни обещаха да завършат първия етап строителите
Димов обеща подкрепа за бизнеса в Общината и увери, че това е една от стъпките в тази посока
Повечето от терените в района са частни

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини