От х:

Днес в x:

Не е шега: Това са улиците на Хасково

Коли амфибии плуват през дупките на Сливница

Това, което виждате на снимките, не е шега. Това са градски улици на Хасково в регулация, а живеещите там са обременени с пълния размер местни данъци и такси, които са едни от най-високите в България, уточняват наши читатели, изпратили ни селекция на пролетните дупки по своите улици. Всъщност улици е доста условно казано, защото съвсем градската „Сливница“ в квартал Поройни повече прилича на дере, което би било срам и за село, камо ли за град. А всъщност улицата свързва два многолюдни квартала - въпросния Поройни с целия район около бившата Руска гимназия и кв. Бадема, и както е видно от снимките, по „Сливница“ има непрекъснат трафик на МПС-та. Които на моменти развиват способност на амфибии за да преплуват водните препятствия по пътя/сн. 1/.

За вилните зони нееднократно е ставало въпрос, но тази в Куба, която е едва 300-метрово продължение на съвсем централната „Св. св. Кирил и Методий“, предлага ужасно пътуване за собствениците на леки коли. На места придвижването става на три, че и две гуми, просто защото така наречените улици са толкова изровени, че неравностите достигат и най-високото окачване. Спомен от някогашни опити за изравняване на трасето са стърчащите от пътя железни арматури, способни да раздерат и най-твърдата гума. В района живеят поне две хиляди души, което наистина е доста по-малко от квартали с други гласоподаватели, но и тук живеят хасковлии, които на теория трябва да имат същите права, пише възмутено читателят ни Радослав Благоев.

За някои проблемът са дупките, за други пълната незаинтересованост на местната власт за всичко, което е извън центъра. „Всяка година сечем тополи, освен ако не режем чинари, но никой не се сеща да направи санитарна сеч на алеята в Кенана, където се разхождат хиляди хора“, пише читателка на име Аделина. Над самата алея висят клони с внушителни размери, под които минават майки с бебешки колички. Не е необходимо да си песимист, за да се смразиш от ужас при мисълта какво би се случило, ако клон или дърво рухнат върху няколкомесечно бебе или дори възрастен човек. За това дори не е необходим нов „голям сняг“, а просто малко по-силен вятър.

Haskovo.net ще продължи да дава гласност на проблемите, които вълнуват съгражданите ни, колкото и малки да изглеждат в очите на „големите“ властимащи. Все пак пред Бога и избирателната урна всички са равни, макар в Хасково някои да се имат за по-равни от другите.

Снимки на вашата улица, квартал, блок и проблемите които го тормозят изпращайте на редакционния имейл photo@haskovo.net.

Г.Христов

Никога неасфалтираната отсечка е минирана от поредица ями
Пак Сливница
Това трябва да е главната улица на вилна зона Куба
През нея е невъзможно да се мине на 4 колела, показват наши читатели
От нещо като настилка стърчат железа
Друга уличка на Куба
Клони висят над разхождащите се по кенанската алея. Малко по напред дърво се е надвесило над цялата ширина на алеята
Дърветата обезпокояват хората, но никой не взима мерки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини