От х:

Днес в x:

Крим е готов да приеме руско ядрено оръжие

Крим ще подкрепи решението за разполагане на ядрено оръжие на своя територия, когато това решение бъде взето в Москва. Това каза министър-председателят на Крим Сергей Аксьонов.

"Ако подобно решение бъде взето от нашия върховен главнокомандващ, ние ще подкрепим това решение", заяви той пред портала "Спутник", пише БГНЕС.

Аксьонов смята, че ядреното оръжие в околностите на Крим ще бъде напълно безопасно, защото "руската технология в тази област е най-модерната в света".

В началото на този месец Михаил Улянов от руското министерство на външните работи каза, че Русия има пълното право да разположи ядрено оръжие на този полуостров. Преди известно време военното министерство на Руската федерация направи внезапна проверка на готовността на бойните сили и обяви плановете си да премести в Крим десет въздухоплавателни ракетни установки Ту-22M3 за далечни разстояния, които могат да носят ядрени оръжия. Ведомството обаче не спомена дали планира да разполага свои ядрени бойни глави там.

Крим се присъедини към Русия преди повече от година, след като там бе организиран референдум, в който участваха над 96 на сто от гражданите на полуострова.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини