От х:

Днес в x:

АПИ сваля скоростта по "Тракия" и "Хемус" заради лошото им състояние

Скоростта по определени участъци на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъде ограничена до 90 км/ч от от 1 април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които заради липса на пари не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани.

 Ограничението на "Тракия" ще е за участъците от км 63 до км 90,197 и от км 119,76 до км 133,112. Те са на територията на областите Пазарджик и Пловдив. В участъците от "Хемус", на които ще важи ограничението са от км 349,82 до км 369,32 (дясно платно) и от км 349,82 до км 376,119 (ляво платно) - на територията на областите Шумен и Варна.

 Знаците за ограничение на скоростта ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

 По разпореждане на председателя на Управителния съвет на АПИ до 13 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички автомагистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

 Припомняме, че преди няколко месеца, заради дупка на АМ"Хемус", катастрофираха студенти и едно момиче изпадна в кома.



Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини