От х:

Днес в x:

Скандален журналист: ЦРУ крие истината за MH17

ЦРУ притежава обширна оперативна инфомация за сваления малайзийски Боинг 777 над Източна Украйна. Това твърди прославилия се с гръмките си разследвания американски журналист Робърт Пери пред радио "Спутник". Но тази информация никога няма да бъде публикувана, защото противоречи на официалната версия на САЩ, че самолетът е бил свален от проруските опълченци, твърди Пери, цитиран и от РИА Новости.
Пери се прослави с журналистическите си разследвания за американската помощ за никарагуанските контри, незаконната търговия с кокаин в САЩ и за катастрофата на полета MH17 на 17 юли 2014 година в Украйна. Той публикува факти, че самолетът е свален от украински военни.

По думите му наскоро той се обърнал към американското разузнаване да му предостави нови факти за катастрофата на MH17, но получи сведенията, които бяха обнародвани на 22 юли миналата година или 5 дни след катастрофата.

"Напълно очевидно е, че разузнаването има нови данни, но то не иска да ги огласява. Просто защото няма никакви нови данни, че самолетът е бил свален с руска ракета от бунтовниците. Нещо повече: има сведения, че самолетът е свален от съвсем друг", твърди Пери, предаде БГНЕС.

По думите му напълно надеждни източници му съобщили, че ЦРУ е направило няколко разследванията на катастрофата въз основа на нови данни. Въпреки това там продължават да твърдят, че нямат нови сведения.

"Те имат много оперативна информация за MH17,…не само спътникови снимки, но и много прихванати данни. Не желая да разкривам тайни, но САЩ наистина имат възможности да си пъхат носа навсякъде, дори в телефонните разговори по цял свят. И те анализират тази информация. Но няма да я предоставят на никого", убеден е журналистът.

Очаква се окончателния доклад за разследването на катастрофата да бъде публикуван в средата на годината от Съвета за сигурност на Холандия.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини