От х:

Днес в x:

Андреас Лубиц имал проблем със зрението

Германският пилот е имал проблеми със зрението, съобщи Ню Йорк Таймс, позовавайки се на запознати с разследването. Това е била причината вторият пилот на разбилия се самолет на Джермануингс да посещава лекар и може би - да скрие здравословното си състояние. Засега не се знае дали заболяването му е имало психосоматичен характер.

Бивши шефове и колеги са цитирани в материала и те описват Лубиц като отговорен и съзнателен.

Клаус Радке, президент на клуба, в който 14-годишният Андреас Лубиц започнал да лети с планер казва: "Не съм доктор, за мен той беше нормален". Отново и отново, същите прилагателни изскачат, когато хората си спомнят за Андреас Лубиц. Той беше учтив и приятелски настроен, но сдържан, а не някой, който привлича вниманието към себе си - нормално. Единственото нещо, което го отличава е любовта му от летенето.

Луфтханза обяви, че ще изплати на семействата на жертвите по 50 хил. евро. Все още е рано и много въпроси остават около катастрофаа, която отне живота на 150 души. CNN цитира адвокат, който изчислява, че общо обезщетенията може да достигнат до един милиард щатски долара. И разходите може да нарастнат значително, ако срещу авиокомпанията бъдат повдигнати криминални обвинения. "Бих бил шокиран, ако [авиокомпанията] не носи отговорност за всички щети," каза Брайън Александър, съдружник в адвокатска кантора Kreindler & Kreindler.

Френските прокурори днес потвърдиха, че няма да преквалифицират делото за катастрофата на Airbus (EADSF) A320. Остава обвинението в непредумишлено убийство. Ако Lufthansa бъде призната за виновна, това ще отвори вратата за допълнителни компенсации за семействата на жертвите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини