От х:

Днес в x:

Лубиц е бил болен, но не с диагноза депресия. Няма болничен лист, декларира Джърмънуингс

Университетската болница в Дюселдорф отхвърли твърденията, че Лубиц е лекувал депресия

В момента има медийно отразяване, че вторият пилот на полет 4U 9525 е имал болничен лист за деня на инцидента във вторник. Джермънуингс декларира, че няма представени болнични листове за този ден в компанията.

Това съответства на разкритията на главния прокурор на Дюселдорф. Според тези данни, "скъсан текущ болничен лист, валиден за деня на инцидента" е открит в дома на втория пилот.

Според изявление на прокуратурата, това "по предварителна оценка - би било в подкрепа на предположението, че починалият е укрил болестта си от своя работодател и професионалната си среда.

Това гласи официално изявление на германската авиокомпания, цитирано от световните медии.

Андреас Лубиц е бил в болница през февруари и март тази година, последно - на 10 март.  Това сстава ясно от изчявление на Университетската болница в Дюселдорф, където той е бил "диагнозата" на 10 март. В изявлението не са дадени подробности за състоянието му, но се отрича твърдението в германските медии, че 27-годишният пилот е лекуван за депресия. Болницата казва, че е представила досието на пациента Лубиц на прокурорите в Дюселдорф, където е живял.

Междувременно френски пилоти и авиослужители опровергаха публикациите, които драматизираха разбиването на вратата на пилотската кабина в брадва. Става дума за съществено пренебрегване на факта, че в отделението за пътници няма брадва, нито други опасни предмети. Брадвата се намира в кокпита и първият пилот не е имал достъп до нея.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини