От х:

Днес в x:

Секспартита на щатската Агенция за борба с наркотиците финансирани от наркокартели

Старши служители на Агенцията за борба с наркотиците, работещи в чужбина, са участвали в "секс партита" с проститутки, финансирани от наркокартели, според доклад на Министерство на правосъдието в САЩ, изготвен по повод обвиненията за сексуални злоупотреби от правоохранителните органи.

Докладът е базиран на информация събирана в продължение на години. Към обвиненията за наемане на проститутки, се добавят и такива за получаване на пари, скъпи подаръци и оръжие от представители на наркокартелите.

Въпреки, че някои от агентите отричат да са знаели за участието на картелите, събраната информация доказва обратното.

Секс партитата се правели в отдавани под наем държавни жилищни помещения, където агентите  присъствали заедно с лаптопите си и друго правителствено оборудване, излагайки се по този начин на риск от изнудване, шантаж или принуда.

В един от случаите двама специални агенти на Агенцията за борба с наркотиците, наели проститутка за прощално прати на друг старши агент.

За този агент, все действащ асистент регионален директор се твърди, че е имал сексуални контакти с проститутки и че оперативни средства са били използвани, за финансиране на партито и проститутките.

Според доклада една от проститутките е била нападната от лице свързано с агенцията вследствие на спор за пари. 

Докладът е критичен към поведението на Агенцията за борба с наркотиците, в отговор на обвиненията за сексуални злоупотреби, честите инциденти и недокладването на информация пред по-висшестоящи.
Докладът е разследвал и обвинения за злоупотреби и в други държавни институции като Шерифска служба и ФБР.

При един от докладваните случаи, старши служител на ФБР, си е позволил непрофесионално поведение като е демонстрирал размера на гениталиите си пред подчинените си, опъвайки панталоните си. Подчинените са търпели това поведение 3 години преди да докладват случая. В крайна сметка служителят е бил понижен и преместен в друг офис.

Министерство на правосъдието съобщи, че работи с правораздавателните органи, за да гарантира нулева толерантност към сексуалните злоупотреби и за да се увери, че подобни случаи ще бъдат докладвани навреме.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини