От х:

Днес в x:

Прокурорите съобщиха какво са открили в дома на Андреас Лубиц

Германските държавни прокурори са открили доказателства, че Андреас Лубиц е скрил неуточненo заболяване от своите работодатели.

"Документи с медицинско съдържание, които са били конфискувани, сочат към съществуващо заболяване и съответно лечение от лекари", казват прокурорите в Дюселдорф, където пилотът живеел. Това включва и времето на фаталния полет от Барселона, съобщава Reuters.

"Фактът, че тези медицински бележки показващи, че не е в състояние да работи, наред с други неща, които намерихме бяха скъсани, които са актуални и дори от деня на престъплението, подкрепят предположението, въз основа на предварителната проверка, че починалият е скрил болестта си от работодателя си и колегите си", казват прокурорите, цитирани от световните агенции. Прокурорите заявиха, че документите са били намерени при обиска на жилищата на Лубиц в Дюселдорф и в град Монтабар в германската федерална провинция Райнланд-Пфалц.

Едновременно с тези изявления на германските прокурори, организации за благотворителност и психично здраве публикуваха официални позиции относно тиражираната депресия на втория пилот на разбилия се самолет. "Ясната оценка на физическото и психическото здраве на всички пилоти е напълно уместна, но предположенията за риск не следва да бъдат отнесени до всички хора с депресия или друго заболяване. Има пилоти с опит с депресия, които са летели безопасно в продължение на десетилетия и оценката трябва да се прави във всеки отделен случай".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини