От х:

Днес в x:

Болница и градини без храна заради пожар в училищен стол

Кебапчийката Тонка* до опустошената скара и зяносаните кебапчета

Кухня майка пламна внезапно малко преди обяд в Харманли и застраши доставките на храна за местната многопрофилна болница за активно лечение и детските градини в общината. До потушаването на пламъците и обезопасяване на съоръженията кухнята спря да функционира, което със сигурност ще забави част от доставките за предвидените обекти, признаха от стола. Все пак не се очаквало криза, понеже много от манджата била готова, а част от нея – разнесена. Остатъкът щял да бъде приготвен в най-кратки срокове.  Кухнята е в училище „Неофит Рилски“, но не обслужва самото школо, а всички общински заведения и социални трапезарии.

В ролята на огнище на пожара стана скарата. Докато на нея цвърчали кебапчета и кюфтета, се извил първо пушек, а после пламък. Той се разпространил по абсорбатора и така чак до комина, който започнал да струи искри. Кебапчийката, условно наречена Тонка, се опитала да гаси, но обявила пожарогасителя за повреден. Не успя обаче да обясни какво не му работи и като нищо може да не знае как да борави с него, пошегуваха се дошлите пожарникари.

Огнеборците си свършиха работата и не допуснаха повече щети от злополучната скара, потърпевшия абсорбатор и една тенджера кебапчета отишли на боклука. Одимени са стените на помещението. Няма пострадали.

Г.Христов

Дошлите пожарникари незабавно атакуваха проблема
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини