От х:

Днес в x:

Йовковци с престижни места в национален конкурс

На 21.03.2015 г. в аудитория 1 на Ректората на СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов бяха връчени наградите и сертификатите на учениците, заели престижните места в конкурса за есе на икономическа тема. Награждаването се осъществи паралелно с обявяването на спечелилите в Националното ученическо състезание в направленията Счетоводство, Икономикс, Иновации в бизнеса, Туризъм и Търговия.
Ученици от Профил “ Технологичен – Стопански мениджмънт“ от СОУ „Йордан Йовков“, Кърджали, участвали с разработки, са приети за студенти в най- старото висше икономическо учебно заведение в България - Стопанска академия „ Д. А. Ценов“- Свищов.
В конкурса за ученическо есе, организиран от Академичното ръководство на Стопанската академия и екипа на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността възпитаниците на СОУ „ Йордан Йовков“ гр. Кърджали с консултанти преподавателите от Икономическия екип на училището показаха креативност и доказаха своите аналитични икономически познания в различни сектори на обществено икономическия живот.
За есе на тема „Младите хора на пазара на труда в България“ академичното жури присъди II–ро място на Белгин Байрям Халим – 11Б клас с ръководител г-жа Керанка Узунова.
За есе на тема „Възможности за икономически растеж и догонващо развитие на България“, с II–ро място е отличена Еджем Мюмюн Ахмедали – 12Б клас с ръководител г-жа Галина Попова.
За есе на тема „Предизвикателства пред банковия сектор на България“, II–ро място завоюва Фатме Ердинч Ибрахим – 12Б клас с ръководител г-жа Христина Ванчева.
За есе на тема „Перспективи пред българския бизнес“, специален Сертификат получи Шефие Вадет Местан - 12Б клас с ръководител г-жа Галина Попова.
Сертификатите, които получават учениците, класирали се в конкурса за есе им предоставят възможност да бъдат приети в СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов“ на първо класиране в желана от тях специалност в ОКС „Бакалавър“, налична в образователното портфолио на висшето училище.
Честито на всички!

ИНФО Клуб School days
Снимки Клуб ФОТОграфия

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини