От х:

Днес в x:

Иво Димов: Общината е длъжник на спортните клубове заради базите!

На среща в Общината бяха разпределени 162 000 лв. за различните лицензирани спортни клубове в града

Община Димитровград е длъжник на спортните клубове по отношение на спортните бази, това заяви кметът Иво Димов на среща с техни представители в кметството днес.

Повод стана разпределението на средствата за тази година по общинската наредба за финансиране на спортните дейности, което се случва за втора година.Представители на клубовете подписаха договори с кмета.

Над 162 000 лв. получиха местните лицензирани клубове, за да подкрепят своята дейност. За пръв път тази година помощ има заделена и за местен шах клуб.

"Не бих казал, че сумите са достатъчни, но на този етап това е като възможности от страна на Общината", заяви градоначалникът. Благодари на председателя на комисията по образование, младеж и спорт към ОбС Тодор Тодоров за подкепата и разпределението.

Призова клубовете за повече активност при кандидатстването по различните програми в Спортното министерство, тъй като липсвала активност. Ремонт на Спортна зала "Младост" и поне на единия от стадионите е сред приоритетите на Димов. Заяви, че може да стори това, ако пак бъде кмет след изборите тази есен. Припомни, че по отношение на залата до Неделен пазар имаше готов трансграничен проект и финансиране, но след като се отказа турската страна, отпадна и възможността за реконструкция. Сред идеите на Димов остава и направата на закрит басейн, за което е възможно финансиране по Европейски програми.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Представители на спортните клубове подписаха договори за финансиране с Общината
Разпределени бяха 162 000 лв. по общинска наредба

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини