От х:

Днес в x:

3 йога упражнения за болки в кръста за начинаещи

Ако страдате от болки в гърба, не сте единствени. Те тормозят 8 на 10 американци според изданието Journal of Medical Economics. То пресметнало още, че всяка година в САЩ се харчат внушителните 96 милиона долара за средства, които помагат за справяне с болката.

Въпреки че винаги трябва се консултирате с лекар, съществуват някои прости упражнения, които могат да намалят болката. Йогата е част от тях.

Следващите три упражнения са добро начало, особено за начинаещи. Запомнете, че честотата е по-важна от продължителността. За това се опитайте да отделяте 10-минути дневно за упражнения. Ще забележите разликата след седмица.

Упражнение 1

Легнете по гръб със свити в коленете крака. Спъпалата ви трябва да са на земята. Поставете левия си глезен на дясното коляно. Ако почувствате напрежение в бедрата си, останете така. Ако не, хванете десния си крак и все още сгънат го приближете към тялото си, докато не почувствате леко разтягане в дясното си бедро. Нека тазът и главата ви лежат на пода, докато се опитвате да се справите с напрежението в бедрата, ханша и врата. Останете така за 2-3 минути и повторете упражнението като смените краката.

Упражнение 2

Легнете по гръб, вдигнете изпънат единия си крак към гърдите си. Преметнете въже през стъпалото на вдигнатия крак. Бавно придърпвайте крака си към главата, докато не почуствате леко разтягане в задната част на бедрото. Нека главата ви и тазът да лежат на земята. Останете така 1-2 минути и повторете с другия крак.

Упражнение 3

Легнете по гръб, сгънете двете си колена към гърдите. Разперете ръце настрани и бавно завъртете коленете съм пода от дясната ви страна. Опитайте се да намерите удобна позиция, при която коленете ви ще опират пода. Останете така 2-3 минути и направете същото този път завъртайки краката си към лявата ви страна.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини