От х:

Днес в x:

Хрътката тръгва да души по еТВ (видео)

Всички го наричат Хрътката, заради неговото свръхчувствително обоняние. За него няма тайни и безнадежни престъпления, от първата минута на запознанството с някого той може да разкаже всичко за него: какво е ял, с кого е спал, къде е бил и има ли алиби. Но този дар има обратна страна: Хрътката е абсолютно беззащитен пред околния свят. Той не умее да изгражда отношения с хората, защото знае всичко за тях. Не може да му бъде направен сюрприз, няма как да го измамят, всеки мирис на страничен човек може да го отблъсне при най-романтичната среща. Животът му е сложен, но интересен - така кинокомпанията FILM.UA описва Хрътката и неговите приключения.

Първият епизод на украинския сериал "Хрътката" стартира в събота, 28 март, от 19:30 часа по еТВ.

В Украйна сериалът и главният герой печелят голяма популярност. Интерес проявяват чуждестранни телевизии, а кинокомпанията обяви, че работи над сериите от втори сезон.

Според критика Андрей Кокотюх, Хрътката става толкова полурярен, защото остава човек, различен от системата, за която е принуден да работи. Той игнорира обръщението "другарю", с което се обръщат колегите му един към друг, а държанието му е подчертано сериозно и даже аскетично.

Случаите, които разследва героят на Кирил Кяро в първия сезон са за поръчкови убийства, фалшификати на произведения на изкуството, наркотърговия и серийни убийства, неуставни отношения в армията, отвличане с цел откуп. Налага му се да спасява сина си от изфабрикувано обвинение, любимата си жена - от убиец. Ето и още малко детайли, които допринасят за мистичния ореол на Хрътката - той работи в тайнствената служба СБР и живее на футуристичен таван - от подземния паркинг с асансьор попада право в спалнята.

Според самия актьор, най-сложно от всичко по време на снимките за него било да борави с химическата терминология, да се придържа към осанката на героя и да не се усмихне в продължение на всичките осем серии.

Критиците на сериала намират особено сходство, включително във външността на актьорите с Лайтман от американския сериал "Измами ме". Правят паралел с романа на Патрик Зюскинд "Парфюмът". Така или иначе, "Хрътката" е сочен за един от най-добрите в този жанр.

Сценарият е на Артьом Литвиненко в съавторство с Андрей Бабик (лекар и водещ телевизионното предаване "Справжні лікарі" (Истински лекари). Идеята била одобрена от продуцента Виктор Мирски, а кинокомпанията FILM.UA започнала да работи по проекта  на свой риск. "Хрътката" е дебют на Артьом Литвиненко като сценарист и режисьор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини