От х:

Днес в x:

Тийнейджърка от Брестник пробва да финтира асеновградската полиция

Момиче е заподозряно в подаване на фалшиви данни в полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Оперативните действия започнали около 01.30 часа в неделя, когато в Районното управление в Асеновград било получено съобщение от тийнейджърка от Брестник. 17-годишното момиче обяснило пред служителите, че час по-рано, докато гостувала в апартамент в града, двама непознати позвънили на входната врата. Секунди след като ги пуснала да влязат, посетителите насила й отнели 450 лева и мобилен телефон и изчезнали в неизвестна посока.

Сформиран екип от експерти извършил оглед на жилището, предприети са били редица процесуални и следствени действия по образуваното досъдебно производство по чл. 198 от НК. В хода на разследването криминалистите започнали да работят и по версията за инсцениран грабеж, която скоро се потвърдила.

За случая е уведомена Районната прокуратура. Продължава документирането на престъплението, довело до нанесени финансови вреди и излишен ресурс, изразходван от полицейските сили, информират още от МВР.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини