От х:

Днес в x:

Заради интриги: Изгониха Левент Аврамов, Стамен Белчев треньор на ФК „Хасково”

Стамен Белчев

Стамен Белчев ще е новият треньор на ФК Хасково. За това анонсираха източници от УС на клуба. Спецът, който водеше отбора по време на предишния му силен период /3-то място в Б група/, се е съгласил да поеме Хасково. Окончателният параф под споразумението трябва да дойде на събрание на Управителния съвет с участието на главния спонсор и община Хасково.

До рокадата се стигна след грандиозен скандал, който избухна след знаменателния успех на Хасково на Герена. За пръв път в цялата си история Хасково измъкна точка на Левски София на негов терен. И след бруталното 0:8, което вкара футбола на Ямача в черно-тотаджийския фолклор. Под ръководството на най-титулувания хасковски футболист Емил Ангелов/и с Аврамов като помощник/ ФК-то ни се събра и показа как можеше да играе ако не бяха външните вмешателства, закопали хасковския футбол. В резултат, „Хасково” не просто направи равен с Левски в София, ами го изтърва, като само гредата и феноменалните изяви на вратаря Йоргачевич отърваха смешния гранд от унизително поражение вкъщи. Имаше обаче и недоволни от този развой. Левент Аврамов се почувствал обиден, защото в стартовия лист за двубоя не бил припознат като по-старшия от помощниците. Журналистите и в Хасково, и в София обръщали повече внимание на Емил Ангелов. Който между другото е познат в цяла България, за разлика от Аврамов, който се знае само в Хасково, и то от шепа хора, предимно спортни репортери и футболни семейства.

Нещо повече. Бившият помощник на именно Стамен Белчев поискал цялата власт в клуба. „Левент Аврамов е освободен от ФК Хасково заради прекомерни претенции към отбора, които няма как да изпълним”, лаконично и дипломатично обясни изпълнителния директор Тихомир Петков, който обяви рокадата за още неокончателна, докато не мине санкцията на УС. Вътрешни източници обаче разкриха, че досегашният помощник искал повече от всичко - власт, пари и по-тежка дума при решаването съдбините на отбора. Невалиден или сменен телефон попречи да попитаме г-н Аврамов за неговото мнение. Haskovo.net обаче е готов да го публикува без намеса, ако той сметне, че читателите ни заслужават това.

Другият помощник Емил Ангелов Бабангида остава в треньорския щаб на отбора, но съдбата му ще зависи от мнението на Стамен Белчев доколко му е необходим.


Г.Христов

Левент Аврамов/вляво/ и директорът на Хасково Тихомир Петков. Не се разбраха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини