От х:

Днес в x:

Граничен шеф се преби с мотор, докато се прави на рокер

снимка : Фейсбук

Шефът на ГКПП Капитан Петко Войвода Васил Игнатов е катастрофирал тежко с мотора си вчера по обед на високоскоростната отсечка между АМ Марица и граничния пункт с Гърция. Граничният полицай е с тежки наранявания по белия дроб и главата и в критично състояние е настанен в интензивното отделение на Свиленградската болница. Оттам потвърдиха, че има сериозна опасност за живота му.

Игнатов е дългогодишен рокер и в този момент е пътувал с група събратя към националния събор на рокерите в Бачково за Благовещение. По неизвестни причини иначе опитният моторджия изтървал контрола над мощното си Сузуки и се блъснал в средната мантинела с огромна скорост. След удара Игнатов изхвърчал на пътя и се търкалял близо 50 метра, разказват очевидци. Единствената причина 35-годишният мъж да не загине на място е била специалната му екипировка, включваща подсилен костюм за тяло и маркова каска с протектор за шията, които като по чудо са го оттървали от всякакви фрактури. Но не и от контузии. „Има кръвоизлив в мозъка, който се е появил на много места. Плюс тежка контузия на бял дроб“, съобщи повиканият за консултация хасковски неврохирург д-р Делчо Каравасилев. По думите му мъжът ту идва в съзнание, ту го губи. Състоянието му остава критично, но поне към момента не е възможна операция.

Катастрофата е станала докато Игнатов не е бил на служба, а в болнични, обясниха от пресслужбата на Гранична полиция. До възстановяването му и евентуалното му забръщане на работа неговите задължения се поемат от главния инспектор от ГПУ Ново Село Панчо Ванков.

Игнатов стана най-младият шеф на ГКПП в страната, когато пое поста през май 2010-та година. Той застава начело на „Капитан Петко Войвода“ докато е на 30 години, след като няколко негови предшественици бяха внезапно пенсионирани или направо изгонени след разследвания за трафик на хора.Във визитката на Игнатов е работа като граничен полицейски командир в РДГП Смолян.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини