От х:

Днес в x:

Сюжетът на 5-ти сезон на Игра на тронове, ще се различава от този на книгата

Предвид всички промени в характерите и сюжета и някои смъртни случаи в предстоящия сезон на поредицата Игри на тронове на HBO, ще ви е простено, ако си помислите, че телевизионното шоу няма да има нищо общо с книгата на Джордж Мартин. Но ще грешите, пише изданието Vanity Fair. Създателите на шоуто Дан Уейс и Дейвид Бениоф потвърдиха през уикенда, че телевизионната поредица ще приключи по същия начин, както и книгата, както и, че тя ще изпревари появата на печатното издание.

Бениоф коментира идеята, появата на екранизирания вариант да изпревари това на книгата така:

"Коментирахме въпроса с Джордж, в мига, в който решихме че това може да се случи. Знаем накъде вървят нещата. Те приключват на същото място, на което и в книгата на Джордж. Може да има някои изменения по пътя, но се движим в еднаква посока. Искаше ми се да не разваляме някои неща, но се оказахме като притиснати между чука и наковалнята. Шоуто трябва да продължи и точно това мислим да направим."

Уейс и Бениоф са знаели предварително как Мартин планира да приключи историята. Но до тази година читателите бяха убедени, че Мартин ще издаде дългоочакваната следваща книга от поредицата преди телевизионното шоу да е имало възможността да го изпревари.

Известно е, че предстоящия пети сезон на Игра на тронове ще обедини сюжетите на книги 4 и 5 от поредицата - Пир за врани и Танц с дракони, като по този начин оставя на тъмно и зрителите, и читателите относно това какво ще се случи в книга 6 и Сезон 6.

През януари издателят на Мартин, заяви, че няма информация относно появата на шестата книга Ветровете на зимата.Това накара почитателите да заключат, че новата книга няма да се появи през 2015. Оттогава обаче, Мартин отмени много от предстоящите си публични изяви, за да успее да приключи книга 6, намеквайки дори, че тя може да е готова през лятото. Това означава, че появата на шестата книга от поредицата може да изпревари появата на Сезон 6.

Мартин може и да се бори с времето, но той още не е приключил седмата книга Мечта за пролет преди стартирането на Сезон 7, планирано за 2017. Но никой и не очаква от него да бърза. Книгите на Мартин са велики, за това, че той старателно обръща внимание на детайлите. Никой не иска бърза работа от него, пише още Vanity Fair.

Така както стоят нещата, читателите може да имат предимство пред зрителите на Сезон 6. Очевидното предимство, е че на читателите няма да им се налага да се справят с предварителното разкриване на информация. Недостатъкът е, че читателите, които обожават историята за Вестерос разказана по неподражаемия начин на Мартин, ще трябва да разберат и как свършва историята в съкратен и модифициран вариант.

Но дали появата на телевизионното шоу преди издаването на книгата, ще повлияе на продажбите и?

Според Бениоф такава вероятност съществува, но той отбелязва, че заради разликите в сюжета и желанието на хората да разберат повече за някои от героите, те все пак могат да решат да прочетат и книгата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини