От х:

Днес в x:

Ученици от Чифлик, Миладиново и Конево в трибой „Водата извор на живот”

Световният ден на водата води началото си от конференцията за околната среда и развитието (UNCED), на ООН, проведена на 22 март 1992 г. в Рио де Жанейро. Основната цел е да се привлече вниманието на обществеността върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всяка година отбелязването е свързано с определен аспект на прясната вода. Тази година мотото е: „Чиста вода за чиста земя”.За да изразят своята съпричастност с тази идея, учениците от ОУ”Максим Горки” в село Чифлик бяха домакин на провеждането на трибой на тема: ”Водата – извор на живот”. Изявата им бе по проект: „Искам, знам и мога” на природоизследователския отряд ”Малката Ахрида” към ОУ ”Христо Ботев” в село Миладиново”. Участие взеха и учениците от ОУ”Гео Милев” село Конево.
Състезанието премина през три етапа –  теоретичен, практичен и драматизация на ситуация, свързана с опазване на защитени животински видове и реакцията на природозащитниците. Отборите представиха и свои презентации по темата.
Жури в състав: председател: Али Хасан – старши експерт по биология и химия в РИО на МОН, и членове – експертите Златка Лапанова и Мария Панчева от Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ, оцени представянето на отборите и тяхната класация.
И трите отбора бяха мотивирани да представят по най-добър и оригинален начин своето отношение за опазването на околната среда и защитата на водните ресурси. Победител в трибоя е отборът домакин ОУ ”Максим Горки” в Чифлик. На второ място бе класиран отборът на ОУ”Гео Милев” Конево, на трето място е отборът на ОУ ”Христо Ботев”, Миладиново”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини