От х:

Днес в x:

Изключително рядко новородено леопардче взема първата си баня (видео)

Искате ли да видите нещо умилително ? Представяме ви видео на новородено леопардче, което взема първата си баня.

Струята от топла вода, стичаща се от крана трябва да е била емоционално преживяване за този малък приятел, защото тя предизвиква изключително силно скимтене.

Разбира се, повечето неща в големия свят си струват скимтенето, в крайна сметка леопардчето е на по-малко от 2 седмици.

Мъникът, който все още си няма име, е роден от двойка 4-годишни димни леопарди в зоопарка на Тампа на 7-ми март. Той е не просто една очарователна топка козина - той е представител на рядък и застрашен вид.

Раждането му е определено като крайъгълен камък в програмата за опазване на вида от д-р Лари Килмър, вицепрезидент по опазване на животинските видове. "Специални програми за опазване на животни, като тази за опазване на димния леопард отнемат години планиране, разработване и отдаденост на персонала. Това котенце ще допринесе за дългосрочното приложение на нашите усилия за опазване на вида в контролираната популация тук, както и в другите държави, казва Килмър.

Леопардчето е тежало едва 300 грама при раждането си, но на десетдневна възраст е успяло да удвои теглото си. За него ще се полагат специални грижи докато не достигне тегло от 14-23 кг.

Въпреки че е трудно да си представите тези размери, като го погледнете сега.

На мъничето му предстои голямо бъдеще. Като част от протокола на Асоциацията на зоопарковете и аквариумите, на шест месечна възраст той ще срещне потенциалната си половинка - точно както мама и тати са сторили това преди него.

Димните леопарди са характерни за югоизточна Азия, но лова и бракониерството са ги превърнали в застрашен вид.

Леопардчето все още не е част от редовните обитатели на зоопарка. То в момента се отглежда във ветеринарна болница.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини