От х:

Днес в x:

Отличиха Езиковата с грамота за най-ползотворно сътрудничество през 2014 година

Ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” - участници в Национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Отличиха гимназията в Кърджали за най-ползотворно сътрудничество.

Град Бургас бе домакин на приключилото преди дни най-мащабно Национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Лингвистичната надпревара е с дългогодишна традиция и се радва на интереса на стотици ученици от цяла България. На тазгодишното девето издание във вътрешноучилищния кръг взеха участие 6 800 ученици, а за националния кръг се класираха над 550, което е поредното доказателство за мащаба на състезанието.

Теодора Бъчварова и Ибрахим Яшар от осми клас, Кристина Атанасова и Златина Тенчева от девети клас, Слави Тодоров и Виктория Ангелова от десети клас, Елена Ангелова и Филиз Сюлейман от единадесети клас и дванадесетокласничките Антония Панайотова и Николета Василева мериха знания и умения с над 550 ученици от цялата страна. Резултатите от националния кръг ще бъдат обявени в началото на месец април, а награждаването ще се състои на 25 април в София.

Повод за гордост бе и признанието за ГПЧЕ „Христо Ботев” и високата оценка, дадена от председателя на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България господин Владимир Колев, който благодари за отзивчивостта на ръководството и професионализма на преподавателите по английски език. Той отличи ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали с грамота за най-ползотворно сътрудничество през 2014 година. Членството на гимназията в асоциацията е със седемгодишна история и дава възможности за изява както на учениците, така и на преподавателите. Тази награда е четвърта по ред за училището и е признание и изключително висока оценка за професионализма на преподавателите по английски език в гимназията. Церемонията по награждаването бе част от най-престижното събитие за учениците, изучаващи английски език – Националното състезание на Кеймбридж асоциацията.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини