От х:

Днес в x:

Крава пропадна от разнебитен мост, пожарна я дърпа от водата

Фотоилюстрация на абсурда-боен екип на пожарната спасява хасковска котка/2011/

Пожарната се зае и със спасяване на едър рогат добитък освен с покатерени на дървета котки, заклещени кучета и заключили се двукраки. Спасяването на крава обаче е абсолютен прецедент в спасителната дейност на всички пожарни команди от областта. Добичето било отървано от удавяне, след като вчера пропаднало от разнебитен мост над селска рекичка на път за Доситеево.

Куриозът се разиграл сутринта в 8.30 докато пастир изкарвал на паша стадо от крави и телета. При преминаването на стария мост за Доситеево, кракът на една от кравите хлътнал в дупка. Подплашени от жалното мучене другите животни за малко не наскачали през разнебитените парапети долу във водата. В крайна сметка пастир, колеги и няколко кучета с акъла си отървали стадото, но не и злополучната Милка, която останала да мучи все така заклещена. Някой се сетил да повика пожарната, като опитите за отклещване на животното продължавали. В един момент хората май успели, но вместо освободеното животно да отиде на безопасно място, литнало през моста. Кравата паднала от няколко метра във водата и затънала в тинята на не особено дълбокия вир отдолу. Животното вероятно така и щяло да се удави, но в този момент дошли спасителите и го издърпали. В крайна сметка на хайвана му нямало нищо, дори и счупен крак и се разминал с перспективата да стане на суджуци.

Пожарната пък може би е спасителната служба натоварена с най-много несвойствени дейности. Освен да си върши работата по предназначение-гасене на пожари, да отърва хора заклещени в желязо при катастрофи и да издирва удавници, огнеборците са ползвани за всякакви глупости. Освен упоменатите вече кучета, котки, пилета, пожарникарите спасяват и змии/включително отровни/ и даже ги ескортират до безопасно място за пускане. Само вчерашния ден пък са имали преместване на двама трудноподвижни хора. Редовно се викат за каране на тежки пациенти до болница, след като се оказва, че носилките на линейките не могат да ги издържат. Пожарната водоснабдява бежански центрове/два пъти в Пъстрогор вчера/ мие им тоалетните/пак в Пъстрогор преди месец/, отводнява къщи и водоснабдява останали без вода села.

В същото време щата им през последната една година се сви с близо ¼.

Г.Христов

Мяукащото се качило на покрив за ужас на стопанката
...и предизвика истинско бойно разгръщане
..с разпъване на батути за скачане
Всичко приключи щастливо за стопаните
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини