От х:

Днес в x:

Две 16-годишни момчета заловиха крадец

16-годишни момчета помогнаха на пенсионерка, нападната от крадец в района на столичния стадион "Раковски" и го заловиха.
Случката се разиграва на 9 март. Тогава Никола и Иво приключват сутрешната си тренировка на стадион "Раковски". Момчетата тренират футбол, съобщи bTV.

"Стояхме на спирката на трамвая и си говорехме. И тогава чухме възрастна жена да вика, а мъж да й дърпа чантата. Той я удари и тя падна", разказва Иво.

След като издърпал чантата от ръцете на 70-годишната Янка Колева, крадецът хукнал да бяга. Иво и Никола пък тръгнали след него. 

Охранителните камери в района са заснели случилото се. Двете момчета с помощта на друг случаен минувач успяват да задържат крадеца и викат полиция

След това учениците върнали чантата на жената, която е изпратила трогателно писмо на техния треньор в школата на "Левски" – Емилиян Петров.  Пенсионерката пише, че иска постъпката на момчетата да стане достояние, защото е нещо рядко срещано в наши дни.

"Много се зарадвах, защото ние тук точно това се опитваме да правим. Ако не станат професионални футболисти, то поне да възпитаваме добро", споделя треньорът.

Двете момчета пък казват, че не се чувстват герои, защото това, което са направили, е "абсолютно нормално". 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини