От х:

Днес в x:

Награждават доброволци и всички, участвали в овладяване на бедствието в Смолянско

Ще бъдат раздадени с по 10 кубика от падналата дървесина на всеки доброволец, на хората участвали с машини и техника в овладяването на бедствието в областта.
„На едни ще дадем награди, на други, които карат камиони , камацута, големи машини, ротори и багери, фадроми по 30 часа са работили, рискували живота си, тези хора всичките са се справили блестящо и като координация и като организация, за да закарат вода, хляб и нужното“. Това каза днес в Смолян
премиерът Борисов и допълни, че до вторник е дал срок- или ще има ток, или поне един генератор в селата без ток.

На едни ще дадем награди, на други, които карат камиони , камацута, големи машини, ротори и багери, фадроми по 30 часа са работили, рискували живота си, тези хора всичките са се справили блестящо и като координация и като организация да закарат вода хляб и нужното“.

Така, освен че хората ще получат някаква материална награда за усилния труд, ще се разчистят и хилядите паднали дървета, които освен, че не могат да се използват за нищо друго, са и опасни, и носят риск от затлачване на речните корита и нови наводнения.

"Взехме решение относно доброволците, местното население са свършили много работа, по 10 кубика на доброволец от падналата дървесина, която иначе ще изгние, ще се даде безплатно на доброволците. Хем ще се изчисти, хем е награда за по 300-400 лева", каза още Борисов. Кметовете ще направят списъци с хората, които имат нужда и чрез горските стопанства ще се дават на хората. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини