От х:

Днес в x:

Милион контрабандни цигари под ножа

Близо 1, 2 млн.къса контрабандни цигари и 44 кг тютюн за пушене са унищожени днес под контрола на Митница Свиленград чрез механично машинно нарязване.

Нарязаните цигарите са задържани от митническите служители през периода 2012 - 2014 година на МП Капитан Андреево, както и на българо-гръцкия пункт Капитан Петко войвода.

При един от случаите на ГКПП Капитан Петко войвода през 2012 година в лек автомобил с българска регистрация митническите служители изваждат от тайници в двоен под на багажника и зад задната облегалка 109 200 къса цигари от марката „Руби слимс". При друг случай отново при влизане в страната от Гърция в тайник на товарен камион, превозващ по документи тоалетна хартия, са открити 100 000 къса цигари от марката „Валентине слимс".

Това е втората за тази година процедура на свиленградската митница по унищожаване на тютюневи изделия, задържани за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. През миналия месец чрез механично нарязване бяха унищожени близо 920 000 къса контрабандни цигари.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини