От х:

Днес в x:

Снегът не смути кандидат-шофьорите, масово издържат в преспите

Изпитите с таблет озорват много повече кандидатите

Новобранците в шофьорлъка въобще не се притесниха от лошото време „зазимило“ далеч по-опитните им колеги и масово показаха как се кара в условията на сняг и киша. Почти всички от явилите се на практически изпити по кормуване в хасковското ДАИ получиха на сметката си „издържал“ и след месец могат съвсем законно да бръмчат по улиците с колата на тати и бати.

Калпавото време през последните дни не се отрази на процедурата по даване на книжки, като изпитите по кормуване продължават въпреки снега. Кормуване имаше и днес, макар че „вече водачите“ се скъсваха да псуват времето, непочистените улици, колегите шофьори и международното положение. В тази обстановка не можело да се кара. 18-годишните обаче можеха, като 90 % от изпитваните се сдобиха със заветната книжка, похвалиха се автоинструктори от Хасковско. Резултатите от ДАИ им даваха наистина поводи за гордост. От последните качени протоколи се виждаше, че от явили се 22-ма курсисти само 4-ма са получили неиздържал. Мнозинството от тях наистина се натискаха само за правоспособност за лека кола, но имаше и 5-ма смелчаци, които се пробваха на камион с ремарке, така наречената категория С+Е. Успяха 4/5-ти. Това бе и единствената категория със само мъжко присъствие. За В-то женския наплив бе почти равностоен на силния пол, но процентно успяваше повече.

Лоста и педалите може да не бяха проблем за курсистите, но това далеч не можеше да се каже за теорията. Сечта на листовките бе далеч по-голяма, въпреки че от известно време няма листовки, а изпитите се провеждат на таблети. При използването им не по предназначение(за Фейсбук) резултатите станаха плачевни за 19 от явилите се 70 кандидати, които тотално се омотаха в дебрите на Закона за движение по пътищата. Меракът за шофьорлък обаче не секва и горе долу същата бройка курсисти е записана и на утрешния теоретичен изпит.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини